top of page
Fysioterapi balanse

Balansetrening
 

Balansetrening for å redusere sannsynligheten for fall. Økt balanse vil kunne bidra til økt mestring i hverdagen.

Hvorfor balansetrening?

Balansen er viktig for å unngå at vi faller når vi sitter står og går. Etter en skade i for eksempel ankel eller kne vil man ofte kjenne at balansen blir svekket og det er viktig å trene den opp igjen. Nevrologiske sykdommer og skader på hjernen er også vanlige årsaker til redusert balanse. Mange opplever rask progresjon på balansen, så lenge den stimuleres ofte og effektivt. 

For hvem? 

Balansetrening er viktig for alle, for å mestre aktiviteter og idrett eller dagligdagse gjøremål. Balansen blir naturlig svekket med alderen og er derfor spesielt viktig å trene når man blir eldre. 

Balanse er ferskvare og må stimuleres ofte for å vedlikeholdes. 

Hvor og hvordan? 

Balanse kan trenes hvor som helst, inne som ute. Det handler om å gjenvinne den tapte balansen, og på den måten trenes den. Det er derfor svært viktig at man finner øvelser som er passe utfordrende og man samtidig mestrer. Våre erfarne fysioterapeuter hjelper deg med effektive og trygge balanseøvelser som passer deg og ditt nivå. Bestill en fysioterapeut hjem for å lære mer om balanse og få veiledning med øvelser og balansetrening.

bottom of page