top of page
Fysioterapeut hjem

Trening etter sykdom eller skade 

Opptrening etter sykdom eller skade er viktig for å gjenvinne naturlig funksjon og redusere smerter. 

Hvorfor opptrening etter sykdom eller skade?
Sykdom og sykehusinnleggelse vil for mange innebære redusert aktivitetsnivå og passivitet i en periode under og etter sykdom. En viktig faktor for å bli frisk handler om å holde sirkulasjonen i kroppen i gang.

 

Skader i muskel og skjelett er utbredt og kan forekomme av belastning og slitasje i tillegg til traumatiske skader som for eksempel overtråkk eller fall. En konsekvens av dette er ofte smerter og nedsatt funksjon i form av for eksempel nedsatt kraft, stabilitet og balanse. For å gjenvinne funksjonen

 

For hvem?

Sykdommer som kan bedres med fysisk aktivitet er blant annet kreft, hjerte og karsykdom, Covid – 19, astma, reumatiske sykdommer og diabetes. Det er mange flere tilstander som vil kunne bedres med fysioterapi, ta kontakt med oss hvis du har spørsmål om din tilstand eller sykdom.
 

Hvor og hvordan? 

Du kan trene like godt hjemme som borte, inne som ute. For mange handler det om enkle tiltak og rutiner. Ved å trene i eget hjem legger vi til rette for at du enkelt skal kunne gjennomføre din trening eller øvelser uten å måtte bruke tid og krefter på å reise ut. 


En fysioterapeut er ekspert på trening og fysisk aktivitet. Våre fysioterapeuter har god og bred erfaring fra opptrening etter sykdom og skader. Vi vil hjelpe deg med å identifisere skaden og riktig opptrening for at du skal bli smertefri og komme tilbake til normal hverdag.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat eller bestill en fysioterapeut hjem til deg.


 

bottom of page